SDÜ ve Marmara Üniversitesi ''30 Ağustos Zafer Bayramı Uluslararası Jürili Karma Sergi'' açıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Başöğretmen, Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırılan ''Büyük Taarruz '' ve ''Başkomutanlık Meydan Muharebesi'' dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçmiştir.

 

-''Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı''

Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nden iki yıl sonra; 30 Ağustos 1924'te ''Büyük Zafer''i şöyle anlatmıştır:

''Afyonkarahisar- Dumlupınar Meydan Savaşı ve onun son parçası olan 30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, çok parlak zaferlerle doludur ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir adım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbellidir ki yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır. Türk ulusu burada kazandığı zaferle, açığa vurduğu gücü ve istemiyle, bu belli gerçeği bir kere daha tarihin bağrına çelik kalemle koymuş bulunuyor.''

-SDÜ ve Marmara Üniversitesi ''30 Ağustos Zafer Bayramı Uluslararası Jürili Karma Sergi'' açıyor

Marmara Üniversitesi Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (GESTUAM) ile Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil ve El Sanatları Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (TESAUM) "30 Ağustos Zafer Bayramı Uluslararası Jürili Karma Sergi" açıyor.

Doç. Dr. Hakan Çiloğlu ve Doç. Dr. Mustafa Genç'in küratörlüğünü yaptığı çevrimiçi düzenlenen sergi 30 Ağustos 2022 Salı günü açılacak.

-Sergi için son başvuru tarihi 10 Ağustos 2022, üniversite öğrencisi ve mezunları da katılabilecek

Uluslararası Jürili Karma Sergi için son başvuru tarihi 10 Ağustos 2022 Çarşamba olarak açıklandı. Sergiye, yurt içi ve yurt dışından akademisyen, lisans mezunu, lisansüstü öğrenciler ve lisansüstü mezunlarının katılabilecek.

Zafer Bayramı Uluslararası Jürili Karma Sergi (Çevrimiçi) 30 Ağustos- 20 Eylül 2022 tarihleri arasında yayında kalacak.

 

-Sergi Katılım Koşulları

                1. Sergiye katılım ücretsizdir.

                2. Sergiye yurt içi ve yurt dışından akademisyen, lisans mezunu, lisansüstü öğrenciler ve lisansüstü mezunları katılabilir.

                3. Her katılımcı 1 (Bir) eser ile katılabilir. Sergiye kabul edilen eserlerin daha önce sergilenmemiş olması gerekmektedir.

                4. Konu, teknik ve eser boyutu serbesttir. Katılımcılar görsel sanatlar alanında sergilenebilir (Grafik, Resim, Seramik, Heykel, Fotoğraf, Tekstil, Moda Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, vb.) eserlerle katılabilirler.

                5. Sergiye gönderilen eserlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine karşıt ve siyasi olmaması gerekir.

                6. Sergi Düzenleme Kurulu gerekli gördüğü takdirde sergilenemeyecek düzeydeki eserleri eleyebilir.

                7. Sergi Son Başvuru Tarihi: 10 Ağustos 2022'dir. Sergi başvuruları gestuamsergi@gmail.com adresine e- mail ile yapılacaktır.

                8. Yapılacak başvuruda; Sergi Başvuru Formu, Eser Bilgi Formu, eser görseli ve sanatçı fotoğrafıyla birlikte tek mailde gönderilmelidir.

              9. Eser Bilgi Formu jürilere gönderileceği için, katılımcının baş harfleriyle kaydedilmelidir. Örneğin katılımcı ismi Hakan Çiloğlu ise, Eser Bilgi Formu H.Ç. şeklinde kaydedilmelidir.

          10. Eser görseli JPEG formatında ve 300 dpi çözünürlükte olmalıdır. Eser görseli; Katılımcı ismi, Eser ismi, Tekniği, Boyutları, Yılı şeklinde kaydedilmelidir.

                Örneğin: Hakan Çiloğlu, Gece, Karışık Teknik, 50x70cm., 2021

                11. Tüm katılımcılara e- katılım belgesi gönderilecektir.

                12. Sergi sonrasında sanatçı özgeçmişi ve eserinin yer aldığı e- katalog hazırlanacaktır.

 

-Önemli tarihler

                ▪ Sergi Başvuru Başlangıç Tarihi: 17 Temmuz 2022

                ▪ Son Başvuru Tarihi: 10 Ağustos 2022

                ▪ Kabul Edilen Eserlerin İlanı: 20 Ağustos 2022

                ▪ Sergi Açılış Tarihi: 30 Ağustos 2022

                ▪ Sergi Bitiş Tarihi: 20 Eylül 2022

               

-Sergi Duyuru Adresi:

http://gestuam.marmara.edu.tr/ 

 

https://tesaum.sdu.edu.tr/

 

-İletişim:

Araştırma Görevlisi Dr. Mavi Çakmakçı (SDÜ): (+90 546 902 30 32)

Araştırma Görevlisi Hüseyin Deniz (SDÜ): (+90 535 543 36 59)

 

-İnternet yazılım sayfaları:

http://gestuam.marmara.edu.tr

 

https://tesaum.sdu.edu.tr

 

 

'Eser Bilgi Formu'nu indirmek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız

 

https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fyorkam.sdu.edu.tr%2Fassets%2Fuploads%2Fsites%2F461%2Ffiles%2F30-agustos-zafer-bayrami-uluslararasi-jurili-karma-sergi-eser-bilgi-formu-19072022.doc&wdOrigin=BROWSELINK

 

'Sergi Katılım Koşulları ve Başvuru Formu'nu indirmek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız

 

https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fyorkam.sdu.edu.tr%2Fassets%2Fuploads%2Fsites%2F461%2Ffiles%2F30-agustos-zafer-bayrami-uluslararasi-jurili-karma-sergi-sergi-katilim-kosullari-ve-basvuru-formu-19072022.doc&wdOrigin=BROWSELINK

 

 

Yayın Tarihi: 19/07/2022
Okunma Sayısı: 1168