“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Sergisi Beğeniye Açıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında hazırladığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu’nda açılan sergide, Süleyman Demirel Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Isparta İl Kültür Müdürlüğünden sanatçıların birbirinden kıymetli eserler yer aldı.

Tekstil El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç, erilliğin ve dişiliğin ötesinde “insan” olabilme olgusunun göz önüne alındığını belirterek bir arada yaşamanın güzelliğine dikkat çekti.

30 geleneksel Türk sanatları, 15 resim, 10 fotoğraf, 4 heykel, 7 tane de grafik ve seramik alanından olmak üzere toplam 66 eser yer aldı.

Yayın Tarihi: 12/03/2018